Is waterverspilling een generatiekwestie?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

De milieu-impact van watergebruik is misschien wel het enige facet van het debat over douches en baden waar we ons nog in moeten verdiepen, dus hebben we besloten dat in deze blog recht te zetten.

Meer specifiek zullen we ons concentreren op onderzoek naar contrasterende leeftijdsdemografieën, en proberen te ontcijferen of overmatig watergebruik een snel groeiend probleem kan vormen bij de jongere generatie die vooruitgaat.

We zullen uitleggen welke leeftijdsgroepen liever douchen dan baden, en welke beugels de neiging hebben om langer te doen dan misschien absoluut noodzakelijk is wanneer je je overgeeft aan een van beide ondeugden. Op zijn beurt, hoe het gerelateerde overtollige watergebruik een negatieve invloed op het milieu zou kunnen hebben.

Verbruiken douches of baden meer water?

In de basistheorie kun je je voorstellen dat douches meer water zouden verbruiken dan baden, gezien de constante stroom in tegenstelling tot een gevuld bad dat niet bijgevuld hoeft te worden.

Er zijn echter een aantal factoren in het spel die de slinger in de andere richting kunnen doen zwaaien. Niet in de laatste plaats de grootte van het bad in kwestie en de hoeveelheid tijd die de gebruiker verkiest te besteden aan de verfrissende stortvloed van een douchesysteem. Het debiet van het specifieke douchemodel is ook een ander element om te overwegen.

Zo hebben traditionele vrijstaande baden vaak een rijker oppervlak dan een aantal moderne badkuipen, of alternatieve ontwerpen zoals hoekbaden. En als gevolg daarvan zullen ze meestal meer water opnemen.

Op dezelfde manier bieden een groot aantal moderne douches een superieure stroomsnelheid in tegenstelling tot andere stijlen, waardoor ze een verfrissende dekking van het hele lichaam bieden, maar ook veel meer water verbruiken in een kortere tijd.

Uiteindelijk is er dus geen echt definitief antwoord zonder rekening te houden met de bovengenoemde elementen en hun tegengestelde waarden.

Over het algemeen wordt echter aangenomen dat een douche van 10 minuten aanzienlijk minder water verbruikt dan een duik in het bad. Standaard douches verbruiken naar schatting ongeveer 2,5 gallon water per minuut, terwijl een groot vrijstaand bad de verdeling van in totaal 70 gallons kan vereisen.

Welke leeftijdsgroepen geven de voorkeur aan baden boven douches?

Volgens ons onderzoek, met een steekproefomvang van 1000, is het eigenlijk de generatie van middelbare tot oudere leeftijd die liever een bad neemt dan een douche.

42,7% van de ondervraagde 55-64-jarigen zei dat ze liever in het bad klommen, met het op een na hoogste percentage van de badgasten die de voorkeur gaven aan mensen (40,4%) afkomstig uit de leeftijdscategorie 35-44 jaar.

Maar hoewel er een verband bestaat tussen dezelfde leeftijdsgroepen die gemiddeld langer in bad blijven, wijst er weinig op dat er extra water wordt verspild in vergelijking met degenen die minder lang in bad blijven. Natuurlijk wordt de badkuip in eerste instantie gevuld, dus er is meestal geen vereiste om de niveaus na binnenkomst bij te vullen.

Dat gezegd hebbende, zou de 6,5% van de 55-64-jarigen die toegeeft meer dan een uur per keer te baden, na een tijdje het reservoir waarin ze zitten moeten aanvullen. En hetzelfde geldt voor de 5,2% van de 25-34-jarigen die ook antwoordden dat ze meer dan 60 minuten hebben geweekt.

Ondertussen produceerde diezelfde laatste categorie aanzienlijk het hoogste percentage van de ondervraagden om tot 40 minuten te baden (17,4%), wat suggereert dat er enige waarheid zou kunnen zijn in het idee dat het jongere gewas enigszins vatbaar is voor een beetje waterverspilling.

Wat zeggen de douchestatistieken echter?

Welke leeftijdsgroepen geven de voorkeur aan douchen boven baden?

Man die een douche neemt met handdouche

De jongste ondervraagde leeftijdsgroepen waren het meest ontvankelijk voor het idee om een ​​douche boven een bad te nemen, met maar liefst 69,2% van de 18-24-jarigen die de voorkeur gaven aan de kortere en scherpere stoten van een typisch douchesysteem.

Van dezelfde leeftijdsgroep zei echter slechts 4,3% dat ze vijf minuten of minder onder de douche doorbrachten, terwijl een meerderheid van 40,4% tussen de vijf en tien minuten nodig had om te douchen.

Overigens was dat timingspectrum verreweg de meest populaire douchelengte onder alle bevolkingsgroepen in het algemeen, met 45-54-jarigen de meest dominante in de categorie – 53,8% van het bereik zei dat ze meer dan vijf minuten en minder dan 10.

Wat echter vooral opvalt, is dat elk van de drie jongste leeftijdsgroepen veel meer voorstander lijkt te zijn van langere douches wanneer ze worden vergeleken met de oudere drie leeftijdscategorieën.

Meer dan een derde van alle respondenten tussen 18 en 44 jaar gaf aan minimaal 10 minuten onder de douche te staan, terwijl 22,1% het hoogste percentage was dat hetzelfde beantwoordde van de oudste drie leeftijdsgroepen (55-64-jarigen).

Bovendien was 16% het laagste totaal van de jongste drie categorieën die een voorkeur voor maximaal 20 minuten douchen verklaarden. Daarentegen was 7,1% het hoogste aantal van een van de drie oudste groepen om die ‘snelheid’ van de douche te spiegelen.

En vrijwel iedereen die toegaf 25 minuten of langer te douchen, kwam ook uit de eerste drie leeftijdsgroepen. Slechts 0,6% van de 45-plussers zei dat ze zo lang onder de douche stonden, waarbij de leeftijdsgroep van 25-34 jaar de vlag uitstak voor buitensporige douchebeurten – hun 4,6% om 25 minuten of langer te blijven was het hoogste van alle ondervraagden.

Dus wie verspilt het meeste water?

Vrolijke senior vrouw wassen in een bubbelbad

Al met al, op basis van de gegevens die we hebben verzameld uit een steekproef die groot genoeg is, lijkt het erop dat de schuld tot op zekere hoogte kan worden gedeeld.

Hoewel de oudere generatie meer de voorkeur lijkt te geven aan de waterafstotende beslotenheid van een badkuip dan de jongere clan die we ondervroegen, lijkt het erop dat de douchegekke jongeren geneigd zijn om buitensporig veel tijd in hun omhuizingen door te brengen.

Het feit dat 5-10 minuten de meest populaire doucheduur was onder alle ondervraagden, is over het algemeen bemoedigend, en zeker in de meeste omstandigheden hoeft een douche niet echt te ver voorbij de 10 minuten en 25 gallon te gaan.

Maar waarom zeuren we eigenlijk over waterverspilling, hoor ik u vragen?

Hoe beïnvloedt waterverspilling het milieu?

Er zijn antropocentrische, biocentrische en ecocentrische redenen om de watervoorziening waar en wanneer mogelijk te behouden, zonder enige nadelen.

antropocentrisch

Kortom, de zoetwatervoorziening is in verschillende landen over de hele wereld beperkt, met 36 landen die worden vermeld als in een ‘extreem hoge stress’-situatie als het gaat om schone H20.

Het VK zelf verkeert momenteel in een ‘laag/gemiddeld’ stressniveau, en alleen voortdurende inspanningen om de voorraden waar mogelijk in stand te houden, kunnen ervoor zorgen dat het die status blijft behouden.

Gewassen, planten, commerciële vooruitzichten en op hun beurt het levensonderhoud van bepaalde mensen kunnen allemaal in gevaar worden gebracht door onnodige verspilling van water in extreme voorbeelden.

En we zijn ook meer geneigd dan de meeste andere gebieden om onnodig water te gebruiken, als je bedenkt hoe gemakkelijk het is om de aanwezigheid van kranen en douchesystemen als vanzelfsprekend te beschouwen die letterlijk vers water kunnen bieden met een draai aan een hendel of een druk op de knop.

Vanuit een egoïstischer oogpunt kan het gebruik van buitensporige hoeveelheden water, zowel in eigen huis als in zakelijke zin, leiden tot ongewenste extra energierekeningen en een grotere budgettaire druk.

Dorpelingen die water dragen in een Indiaas dorp

biocentrisch

Simpel gezegd, een biocentrisch gezichtspunt is er een die de mens niet belangrijker vindt dan alle andere levende organismen op de planeet. In wezen bestaat elk levend wezen binnen hetzelfde ecosysteem, en het delen van dezelfde hulpbronnen is van vitaal belang voor elk van hen.

Zoals vermeld in onze antropocentrische uitleg, worstelen verschillende landen met hun zoetwatervoorziening, en verschillende soorten dieren en planten lijden als gevolg daarvan.

En gezien de integriteit van zoveel dieren en planten voor het milieu en de cyclische manier waarop de wereld werkt, vertegenwoordigt de onnodige verspilling van water een uiterst bekrompen praktijk in het grote geheel van dingen.

Al met al kan frequente overmatige waterverspilling ertoe leiden dat diersoorten met uitsterven worden bedreigd, waarbij een gebrek aan water ook nadelige gevolgen heeft voor de groei van plantages zoals ze zouden moeten, evenals een veel minder gemakkelijke toevoer van beschikbaar drinkwater.

Waterbuffels in het water

Ecocentrisch

Het ecocentrische gezichtspunt verschilt niet veel van het beschreven biocentrische – het bevordert het idee dat de aarde, haar ecosysteem en alles wat erin zit even belangrijk zijn als elkaar.

Als gevolg van een groeiende wereldbevolking is de vraag naar zoet water op het hoogste niveau ooit, en op zijn beurt moet zoet water worden gewonnen uit alternatieve middelen zoals grondwater en waterhoudende grondlagen.

Deze methoden duren veel langer dan normaal, omdat de extractiesnelheid ver wordt overschreden door de regeneratiesnelheid, wat nog eens illustreert waarom vermijdbare waterverspilling precies dat is – vermeden.

Uiteindelijk kan door de niet-duurzame aard van deze waterwinningsprocessen toegevoegd kooldioxide in de atmosfeer worden vrijgegeven als gevolg van filtratie-, extractie- en transportprocessen. En als gevolg daarvan wordt onze ecologische voetafdruk verder verstevigd, wat bijdraagt ​​aan een stijging van de temperatuur op aarde in het algemeen.

Groene plantage van Ceylon-thee in Sri Lanka

Verken de grote badkamerwinkel voor meer informatie over douches en baden

Zorg ervoor dat u de Big Bathroom Shop-blog doorzoekt voor meer informatie over een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot het debat over douches versus baden, en nog veel meer.

En als u hulp of assistentie wilt met betrekking tot ons productassortiment, of het kiezen van de perfecte badkuip of douche voor uw badkamer, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt een bericht achterlaten in de comments hieronder, of contact opnemen met het team via Instagram, Facebook of Twitter.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Cuadrillaresources
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare