Heldere ideeën in badkamerverlichting

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Volgens onderzoekers, een gemiddelde volwassene neemt ongeveer 35.000 beslissingen elke dag. Geen wonder dat we moe zijn! Dat kan ook iets te maken hebben met de reden waarom zoveel huiseigenaren renovatie uitstellen: dus. Veel. Beslissingen! Als het gaat om uw badkamerrenovatie, omvatten die beslissingen het kiezen van producten, materialen en armaturen. Tegen de tijd dat je bij de verlichting bent, ben je klaar om gedaan te worden, dus dit zeer belangrijke detail kan over het hoofd worden gezien.

Maak een wandeling door de verlichtingspaden van uw plaatselijke bouwmarkt en u zult versteld staan ​​van (en misschien enigszins gefrustreerd door) het enorme aantal opties voor badkamerverlichting. Om te voorkomen dat u zich volledig overweldigd voelt, begint u met de vier belangrijkste overwegingen: type, functie, temperatuur en wattage.

SOORTEN EN FUNCTIES BADKAMERVERLICHTING

Het “juiste” aantal armaturen voor uw ruimte hangt af van de grootte van uw badkamer. Maar ongeacht hoe groots een ruimte je hebt, het antwoord is nooit “één”. Er is geen perfecte plek om slechts één lamp in een badkamer te plaatsen; met slechts één lichtbron onder één hoek, krijg je vervelende schitteringen en schaduwen. Lichtontwerpers suggereren “gelaagdheid” van licht.

Taakverlichting

Dit is de hardst werkende lamp in de badkamer. Taakverlichting helpt u te zien wat u doet, vooral bij de gootsteen: scheren, make-up aanbrengen, flossen, enzovoort. Lampen boven de spiegel hebben de neiging om onflatteuze schaduwen te werpen, dus overweeg om te kiezen voor wandkandelaars, hanglampen of verticale badstangen die aan beide kanten van de spiegel kunnen worden geïnstalleerd. Als je badkamer geen plafondlamp heeft, monteer dan de bureaulampen hoger op de muren zodat het licht gelijkmatig door je badkamer wordt verdeeld.

Accentverlichting

Accentlampen voegen diepte en dimensie toe aan uw ruimte. Als je kunstwerken in je badkamer hebt, verlicht deze dan met een inbouwarmatuur. Een inbouwlamp in de douche kan tegelwerk accentueren en armaturen laten schitteren.

Sfeerverlichting

Als uw badkamer geen natuurlijk licht heeft, is sfeerverlichting (of indirecte) verlichting een geweldig alternatief. Dit type verlichting is vooral handig in badkamers met hoge plafonds om de kamer te “vullen” met verlichting. Touwlichten verborgen achter een lijst of een spiegel zorgen voor een zachte gloed, en teen-kick-verlichting onder de onderkasten verlicht de badkamer net genoeg voor nachtelijke uitstapjes. Spiegels met achtergrondverlichting en medicijnkastjes zijn ook geweldige opties voor sfeerverlichting, omdat ze geen verblinding veroorzaken en kunnen dienen als nachtverlichting.

Decoratieve verlichting

Het is prima om lampen uitsluitend voor decoratieve doeleinden te kiezen. Deze lampen zorgen voor visueel belang en kunnen bijdragen aan de esthetiek van uw badkamer. Wil je een industriële sfeer oproepen? Voeg blootgestelde lampen in Edison-stijl toe. Wil je je innerlijke filmster kanaliseren? Overweeg om de spiegel te omringen met ronde lampen. Als je op zoek bent naar elegantie, hang dan een prachtige kroonluchter op.

BADKAMERVERLICHTING KLEURTEMPERATUUR

Heb je je ooit afgevraagd waarom de kleedkamerspiegels van sommige winkels flatterender lijken dan andere? De kans is groot dat het niet echt de spiegels zijn. Het is de verlichting. De temperatuur van een gloeilamp, gemeten op de Kelvin-schaal, bepaalt de kleur van het licht dat het produceert en hoe flatterend het is. Verlichtingsexperts raden aan om warmwitte lampen te gebruiken (technisch genoemd lampen) in de badkamer, met een sweet spot tussen 2700K en 3000K.

Warm licht

Warm, wit licht heeft een kleurtemperatuur van 2000-3000K (of Kelvin). Dit type licht is ideaal om een ​​rustige, gezellige omgeving te creëren. Het werkt het beste met sfeerverlichting en decoratieve badkamerverlichting.

Koel licht

Koel wit licht heeft een kleurtemperatuur van 3100-4500K. Deze verlichting is het beste voor het creëren van een heldere, actieve sfeer en werkt het beste met taakverlichting.

Daglicht

Daglicht heeft een kleurtemperatuur tussen de 4600 en 6500K. Deze lichttemperatuur zorgt voor een koele, verkwikkende sfeer en werkt goed met taak- en accentverlichting.

VERLICHTING BADKAMER

In het geval van gloeilampen, wattage is een maat voor helderheid: 100 watt geeft meer licht dan 30 watt. Het is het beste om 75 tot 100 watt te gebruiken in hoofd- of gastenbadkamers. In damestoiletten is 45 watt voldoende. Omdat we meer licht nodig hebben om te zien naarmate we ouder worden, is helderder beter voor volwassen volwassenen.

Ontwerpers van badkamerverlichting raden aan dimmers aan uw armaturen toe te voegen, zodat u uw wattage voor verschillende doeleinden kunt aanpassen. Klaar maken voor werk? Mogelijk hebt u alle 100 watt nodig om te voorkomen dat u een wenkbrauw afscheert. Zin in een bubbelbad? Probeer een mooie, ontspannende 35 watt (en een kaars of twee).

BADKAMERVERLICHTING PRO TIPS

  • Als u van plan bent om lampen boven uw douche of bad te installeren, zorg er dan voor dat ze ‘nat beoordeeld’ zijn.
  • Vermijd het gebruik van stoffen tinten in de badkamer, omdat deze na verloop van tijd watervlekken kunnen krijgen. Kies in plaats daarvan voor glas, plastic of metaal.
  • Overweeg om je verlichting en ventilatoren op aparte schakelaars te zetten. Je verschillende lichtlagen moeten ook onafhankelijk werken, zodat je de look en feel van je ruimte beter kunt kiezen.
  • De Color Rendering Index (CRI) van een lamp beschrijft hoe nauwkeurig kleuren in het licht verschijnen. Een CRI van 100, aangeboden door gloeilampen en halogeenlampen, bootst natuurlijk zonlicht na. Dat maakt de meest nauwkeurige en flatterende interpretatie van kleuren mogelijk. U wilt lampen met een CRI van minimaal 80 in uw badkamer.

Re-Bath biedt een assortiment wandlampen en scones waarmee je de badkamer van je dromen kunt creëren. Hulp nodig bij het nemen van goede verlichtingsbeslissingen? Onze Design Consultants zijn experts in het transformeren van badkamers in een ruimte waar u van zult houden, binnen uw budget. Vind een Re-Bath bij jou in de buurt om een ​​gratis consult aan huis in te plannen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Cuadrillaresources
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare