Cuadrilla Resources

Wie wij zijn

Cuadrilla Resources Ltd. is een onafhankelijke Britse gas- en oliemaatschappij die werkt aan de ontsluiting van schaliegasbronnen in Europa. De onderneming bestaat sinds 2007, het hoofdkantoor is gevestigd in Lichfield, Staffordshire (Groot-Brittannië). Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid van gas- en oliewinning in een aantal Europese landen, met name in Groot-Brittannië, Nederland en Polen.

Cuadrilla is een private onderneming waarvan de aandelen in bezit zijn van het managementteam en twee investeerders, A.J. Lucas  en Riverstone LLC . In Nederland heeft Cuadrilla Resources Ltd twee dochterondernemingen: Cuadrilla Brabant B.V. (concessie Noord-Brabant) en Cuadrilla Hardenberg B.V. (concessie Noordoostpolder).

EBN B.V., gevestigd in Utrecht, heeft een samenwerkingsovereenkomst met Cuadrilla Brabant. In deze B.V. participeert EBN voor 40%. EBN, 100% eigendom van de Nederlandse staat, is actief in het opsporen, produceren en verhandelen van aardgas en olie en de bij wet aangewezen partner voor olie- en gasmaatschappijen in Nederland.

Expertise

Onze onderneming beschikt over alle expertise en materieel die nodig zijn om proefboringen te verrichten. De speciale boortoren die we gebruiken (DrillMec HH220), hebben we zelf laten ontwerpen en bouwen. Hetzelfde geldt voor de geavanceerde apparatuur voor cementeren en fracken. Alle onderdelen van deze apparatuur zijn naar Europese specificaties ontworpen en gecertificeerd door bevoegde Europese en Amerikaanse instanties.

Met onze technische expertise en uitgebreide ervaring met boringen willen we in Nederland een hoofdrol spelen in het boren naar gas. Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt. In het bijzonder in relatie tot de veiligheid en het milieu.