Hoe u de juiste toiletrolhouder kiest?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Voor veel mediale taken in en rond het huis en allerlei doe-het-zelfklussen is de mantra “maak je niet druk om de kleine dingen” een populaire en toepasselijke uitdrukking om te volgen.

Maar als het gaat om badkamerupgrades, kunnen zelfs de kleinste details een enorm verschil maken voor de algehele esthetiek van de ruimte, vooral in wat meestal een van de compactere kamers in huis is.

In deze blog besteden we aandacht aan zo’n kleine finishing touch in de vorm van een toiletrolhouder en leggen we uit met welke aspecten je rekening moet houden om de juiste keuze te maken voor jouw badkamer of en-suite.

Het ontwerp van uw toiletrolhouder kiezen

Het allereerste element om aan te denken bij het winkelen van toiletrolhouders is het eigenlijke ontwerpprofiel. Van oudsher zijn wandgemonteerde toiletrolhouders comfortabel de meest voorkomende stijl op de markt gebleken en ook het meest gewild.

Er is nu echter ook een overvloed aan vrijstaande toiletrolhoudermodellen op de markt. En deze vormen een bijzonder verleidelijk voorstel voor een schone, moderne badkamerafwerking, zonder dat er in de muur hoeft te worden geboord.

In het geval van vrijstaande toiletrolhouders heeft het onderdeel zelf vaak extra opbergmogelijkheden voor een handige badkameroplossing. Veel vrijstaande ontwerpen zullen bijvoorbeeld meerdere lagen bevatten voor de behuizing van toiletborstels, tandpasta’s, shampoos, douchegels, handdoeken en meer.

Persoonlijke voorkeur bepaalt natuurlijk voor welk soort toiletrolhouder je kiest, maar ook ruimtelijke factoren, de grootte en indeling van de badkamer zullen een grote rol spelen bij het bepalen of een wandmodel of vrijstaand model het beste is.

Een afwerking van een toiletrolhouder kiezen

Met betrekking tot allerlei soorten badkameraccessoires en armaturen en fittingen in het algemeen, heersen chromen afwerkingen als de overweldigende meest populaire stijl die beschikbaar is. Maar dat gezegd hebbende, kan het de moeite waard zijn om voor je toiletrolhouder een gewaagde kleurkeuze te maken die enigszins afwijkt van de traditie.

In wezen wil je graag een onderdeel kopen dat de algehele badkamerstijl weerspiegelt, en dat goed aansluit bij het bestaande interieurschema (of degene die je introduceert in het geval van een volledige badkamerrenovatie).

Veel moderne badkamerupgrades zullen donkerdere contrastschema’s gebruiken, zoals antracietgrijs en wit, terwijl zwarte badkameraccessoires ook snel op de voorgrond zijn gekomen in samenhang met noir-tinten die een opmerkelijke moderne badkamertrend worden.

U kunt kiezen voor een bijpassende zwarte toiletrolhouder bij bijvoorbeeld de Milano Nero toiletset, of u kiest voor een sterk tegenovergestelde afwerking, afhankelijk van wat u wilt bereiken. Je zou wat inspiratie kunnen halen uit onze blog over 6 Future Proof Badkamer Kleur Ideeën.

En als al het andere faalt, bieden chromen toiletrolhouders een uitstekend ‘vangnet’ dat past bij bijna elk soort decor. Hetzelfde kan vrijwel ook worden gezegd van houten toiletrolhouders, hoewel deze bijna uitsluitend in badkamers met een traditioneel thema voorkomen.

Gratis of vaste toiletrolhouders?

Milano Elizabeth luxe toiletrolhouder

De meeste toiletrolhouders hebben een eenvoudig ontwerp voor gebruiksgemak, waardoor de toiletrol comfortabel op en van de primaire arm kan glijden.

Maar vooral in gezinshuishoudens waar jonge kinderen en/of huisdieren aanwezig zijn, kan een vaste toiletrolhouder een betere keuze zijn. Meestal worden deze modellen aan de muur gemonteerd en volledig vastgezet via een veermechanisme.

Hun profiel werkt om te voorkomen dat de toiletrol per ongeluk wordt verwijderd en, in een mogelijk veel irritanter en lastiger scenario, in het toilet zelf valt om een ​​verstopping te veroorzaken.

Houd ook rekening met het type badkamermuur waar je in moet boren als je kiest voor een vaste toiletrolhouder voor aan de muur. Bakstenen en gipsplaat vormen een vrij eenvoudig installatievoorstel, maar betegelde wanden vereisen doorgaans meer opdringerige fittingen.

Of, voor een linkse oplossing, kunt u op zoek gaan naar een wandgemonteerde toiletrolhouder die op alternatieve manieren aan de muur kan worden bevestigd, zoals zuigkracht of door te worden gelijmd.

Waar past u uw toiletrolhouder?

Chromen toiletrolhouder in houten wandbeslag
Rol toiletpapier op een messing armatuur

Wanneer je het perfecte type, stijl en kleur toiletrolhouder hebt gevonden, kun je beginnen na te denken over de ideale positionering voor het onderdeel.

Bedenk wie de badkamer met regelmaat gebruikt – zullen alle kinderen in het huishouden deze gemakkelijk kunnen bereiken? Is het op een comfortabele hoogte voor oudere gasten om te gebruiken? Kunt u zich zelf redden door de houder regelmatig te gebruiken zonder uzelf kwaad te doen?

De sleutel is om ervoor te zorgen dat de toiletrolhouder gemakkelijk en comfortabel toegankelijk is vanaf een zittende plek. En, enigszins voor de hand liggend, het moet vrij zijn van opdringerige badkamermeubels of potentieel gevaarlijke armaturen zoals verwarmde handdoekrekken of designradiatoren.

Hoe hangt het?

Welke manier u uw toiletrolhouder daadwerkelijk gaat ophangen, is een van de laatste beslissingen die u moet nemen, en kan onbewust worden geholpen in overeenstemming met enkele van uw persoonlijkheidskenmerken.

Oorspronkelijk werden de allereerste toiletrolhouders ontworpen met het losse uiteinde van de toiletrol naar voren gericht. Dus rechtens is dat de juiste manier om hun installatie te doen.

Maar in werkelijkheid zou persoonlijke voorkeur de overhand moeten hebben wanneer u selecteert in welke richting de houder zal worden geplaatst.

Dus ga je je aan de norm houden en de toiletrol van voren naar buiten laten wijzen, of ga je tegen het systeem in door de rol tegen de muur te laten gaan? De keuze is aan jou.

Milano Nero zwarte moderne toiletrolhouder

Winkel badkameraccessoires online met grote badkamerwinkel

Nu je weet waar je op moet letten, shop je bij Big Bathroom Shop toiletrolhouders en allerlei andere badkameraccessoires online.

Of wil je meer hulp of informatie over het maken van de juiste keuze voor jouw badkamer, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke team. U kunt uw mening achterlaten in de opmerkingen hieronder, of neem contact met ons op via Instagram, Twitter of Facebook.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Cuadrillaresources
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare