Cuadrilla Resources

Verenigd Koninkrijk

Cuadrilla is op dit moment actief in het gebied ten oosten van Blackpool (Noord-Engeland), en wel op de volgende locaties:

Elswick

Dit is tot nu toe de enige permanente productielocatie. Het proces van hydraulische fracken vond er plaats in 1993. Het gas dat Cuadrilla er wint, wordt ter plaatse met een generator omgezet in elektriciteit (1MW) en getransporteerd via ondergrondse kabels naar het nationale elektriciteitsnet.

Preese Hall, Weeton

Voor deze locatie kreeg Cuadrilla in oktober 2008 een proefboorvergunning. Het boren begon in augustus 2010. Tijdens het fracken traden in het gebied twee lichte aardbevingen op. Dat was op 1 april en 27 mei 2011. Cuadrilla heeft  het fracken toen onmiddellijk uit eigen beweging stopgezet. Daarna is de boorput tijdelijk afgesloten en is de boorinstallatie verwijderd.

Grange Hill, Singleton

Hier kreeg Cuadrilla in april 2000 vergunning voor een proefboring. In januari 2011 startte Cuadrilla met boren. Nadat het diepste punt (3500 m) bereikt was, is de boorput afgesloten en de boorinstallatie verwijderd.

Becconsall, Banks

Voor proefboring op deze site verleende de overheid op 20 oktober 2010 een vergunning. Het boren begon in augustus 2011 en duurde iets meer dan drie maanden.

Anna’s Road, Westby

Vergunnning voor een proefboring is aan Cuadrilla  verleend in november 2010. Alle voorbereidingen voor een proefboring zijn getroffen, een datum voor plaatsing van de boortoren is nog niet gepland.

Kirkham

Op 15 juni 2010 kreeg Cuadrilla een vergunning voor een proefboring. Concrete plannen voor een boring op deze locatie zijn er nog niet.

Hale Hall Farm, Wharles

Sinds Cuadrilla, in februari 2010, een vergunning voor proefboring ontving, zijn er nog geen concrete plannen ontwikkeld.

Balcombe, West Sussex

In tegenstelling tot de andere locaties ligt Balcombe in Zuid-Oost Engeland, tussen Londen en Brighton. Voor deze locatie heeft Cuadrilla in 2010 een proefboorvergunning aangevraagd. De boring, op een diepte van ruim 900 m, is begin augustus 2013 gestart. In het gebied rond Balcombe hebben andere energiebedrijven de afgelopen decennia al meer dan vijftig olie- en gasbronnen aangeboord.